• Magyar
  • Română
ISK: Székelyudvarhely 535600
Budvár utca 2 szám
Hargita megye
Tel/fax: 0040 – 266 – 218338
E-mail: sportisk@kn.ro
inset
Asztalitenisz

Asztalitenisz

Az udvarhelyi asztalitenisz kezdete 1969-re vezethető vissza és Nagy Ferenc nevéhez fűződik, aki ez évben kezdett el foglalkozni az asztalitenisz oktatásával. 1971-ben kerül kapcsolatba az Iskolás Sporklubbal, amikor már A divíziós csapatként jegyezték az udvarhelyieket. Azóta töretlenül folytatódott a tevékenység Nagy Ferenc irányítása alatt, kinevelve nagyon sok neves asztaliteniszezőt, olyanokat, mint Nagy Levente, Török Ernő, Kis Zoltán, Király Ferenc, Fejér Ferenc, Nagy László, Fülöp András, Fülöp László, Cseh László, Fejér András, Fejér Zoltán, György Szilárd, Lőrincz Barna stb., akik közül sokan világszinten még most is az élvonalba tartoznak.

Jelen pillanatban az Iskolás Sportklub keretein belül 40-50 gyerekkel foglalkozunk kezdő, haladó és minőségi csoportokban, úgy fiúkkal, mint lányokkal.

Az edzői testület összetétele Nagy Ferenc szakosztályvezető és Vladu Mária edzőnőből áll, valamint György István edzőjátékos segíti még munkáikat. Kitűnő kondíciók állnak a rendelkezésünkre, hiszen az asztalitenisz terem teljes felújítását 2007 januárjában fejezték be és sikerült szert tenni egy korszerű adogatógépre is.